loading...
Home » Stiri » Universul viu, o teorie care încearcă să facă lumină

Universul viu, o teorie care încearcă să facă lumină

loading...
Încă din cele mai vechi timpuri, s-a vehiculat ideea că Universul este viu. O vietate imensă, care crește pe zi ce trece, din care fac parte galaxiile, planetele și în cele din urmă noi, oamenii.

Universul viu?

Filosoful grec Anaxagora a fost primul om din vremurile străvechi, care a susținut și dezvoltat ideea unui Univers viu. Acesta susținea că trebuie să privim în ansamblu întreaga noastră realitate.

Această teorie a fost preluată de numeroși gânditori și a fost transmisă până în ziua de astăzi. Conform acestei gânduri, Universul este precum o entitate vie, iar noi și tot ceea ce vedem în acest Univers nu este nimic altceva decât un țesut imens.

În primul rând, orice obiect cosmic, precum o galaxie, o gaură neagră sau un sistem solar, trebuie privit și înțeles precum un țesut. Acestea sunt interconectate între ele și joacă un rol extrem de important. De exemplu, dacă un sistem solar se distruge peste noapte, întreaga galaxie va suferi modificări importante. Acest fapt sugerează că fiecare obiect joacă un rol bine stabilit în întreaga ecuație.

loading...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

loading...
More 1177 posts in Stiri
Recommended for you
Coreea de Nord reacționează după ce SUA au trimis bombardiere în apropierea țării

Coreea de Nord reacționează după ce SUA au trimis bombardiere în apropierea țării. Coreea de...

error: Content is protected !!