loading...
Home » Trezirea Conștiinței » Ultimatum de la Madrid pentru catalanii care vor independență. 700 de primari riscă anchete

Ultimatum de la Madrid pentru catalanii care vor independență. 700 de primari riscă anchete

Guvernul de la Madrid le-a dat un ultimatum autorităţilor catalane care au anunţat organizarea unui referendum pentru independență, pe 1 octombrie.

Dacă în 48 de ore nu abandonează aceste planuri, executivul catalan va rămâne fără bani, iar Madridul va prelua finanţele regiunii cu aspiraţii separatiste.

Guvernul lui Mariano Rajoy a anunţat că nu vrea că niciun euro din banul public să fie cheltuit pentru un referendum considerat ilegal de Curtea Constituţională. În plus, 700 de primari riscă să fie anchetaţi penal după ce au sfidat guvernul de la Madrid anunţând public că vor merge mai departe cu pregătirile.

Getty

loading...

Guvernul spaniol s-a angajat să împiedice acest referendum, declarat anticonstituţional de către justiţie. Însă peste două treimi dintre primarii catalani s-au angajat deja să-şi deschidă localurile municipale votului, convocat pe 1 octombrie de către Executivul care doreşte independenţa acestei regiuni situate în nord-estul Spaniei.

Agitându-şi solemn bastonul de primar, edilii, adunaţi la sediul Guvernului regional, au cântat imnul catalan, „Els segadors”, în timp ce o mulţime de manifestanţi ”înarmată” cu steaguri separatiste, le strigau de afară ”Suntem cu voi”.

loading...

Lasă un răspuns

loading...
More 594 posts in Trezirea Conștiinței
Recommended for you
Amintiri din Moarte Clinica, Dezvaluiri Socante -Video

Amintiri din Moarte Clinica, Dezvaluiri Socante -Video   Amintiri moarte clinică, dezvăluiri uluitoare a unui...

error: Content is protected !!