loading...
Home » Video » Traseu in Muntii Buzaului, Masivul Ivanetu: Babele trovantii de la Ulmet

Traseu in Muntii Buzaului, Masivul Ivanetu: Babele trovantii de la Ulmet

loading...

Mai multe detalii: http://www.traseepemunte.ro/trasee-montane/traseu-in-muntii-buzaului-masivul-ivanetu-trovantii-sau-babele-de-la-ulmet/
Facebook: https://www.facebook.com/traseepeMunte

Traseul propus in acest video se desfasoara in Muntii Buzaului, iar obiectivul acestei excursii este vizitarea Babelor de la Ulmet.

loading...

De pe Drumul Judetean 203L, in dreptul localitatii Ulmet, cotim pe langa un magazin pentru a intra pe un drum comunal. Inaintam cu masina pe ulita semnalizata cu indicatoare de directie pe care apare scris cuvantul ”Babele” pana la prima intersectie de drumuri de la iesirea din sat. Parcam masinile, apoi mergem pe jos pe o ulita ingusta pana intr-o poienita, iar la finalul traseului urcam o panta de cativa zeci de metri pana la Babele de la Ulmet.

De la locul unde am parcat masinile, urmam sensul de mers indicat de semnul de directie pe care il gasim intr-un copac. Urcam usor, trecem pe langa o fantana cu ciutura, unde mai descoperim un semn de directie si apoi ajungem intr-o poienita, in mijlocul careia se gaseste un trovant, loc de unde se pot vedea si Babele.

Mai inaintam putin si apoi urcam o panta de cativa zeci de metri pana la Babele sau trovantii din localitatea Ulmet. De la Babele se poate ajunge si spre alti trovanti de dimensiuni mari, denumiti Coloane, dar la momentul respectiv nestiind de existenta lor, ne-am oprit la Babele.

Trovantii sunt o adunatura de pietricele de diferite marimi, legate intre ele printr-un ciment carbonatic. Tendinta lor este de crestere spontana cu o rata de depunere care poate atinge 4 – 5 centimetri in 1200 ani. Trovantii, aceste opere de arta ale naturii care iau forme ciudate, unele seamana cu nave spatiale, poarta numele si de „pietre care cresc” sau „pietre vii”, deoarece se poate spune ca se hranesc cu nisip.

Dupa vizitarea Babelor de la Ulmet ne intoarcem pe acelasi traseu spre locul unde am parcat masinile.

Pentru mai multe informatii despre acest traseu, dar si despre alte trasee montane, accesati site-ul traseepemunte.ro. Va multumim!

loading...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

loading...
More 1782 posts in Video
Recommended for you
OZN Satu Mare

Ozn,ufo,satu mare,extraterestrii. source

error: Content is protected !!