loading...
Home » Stiri » REACȚIE. Vicepremierul Ungariei, despre vizita președintelui Iohannis în Covasna și Harghita | Dan Tanasa

REACȚIE. Vicepremierul Ungariei, despre vizita președintelui Iohannis în Covasna și Harghita | Dan Tanasa

loading...


July 19, 2017 •
Ungaria
Views: 2

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a declarat miercuri, la Universitatea de Vară ”Tusvanyos” de la Băile Tușnad, că vizita în ”Secuime” a președintelui Klaus Iohannis „poate fi numită corectă și pozitivă”, transmite Agerpres.

Vezi și ANALIZĂ. Iohannis în Covasna și Harghita. Unde a greșit și unde a procedat corect

Conform lui Semjen, faptul că președintele României a făcut o vizită oficială în județele Covasna și Harghita, faptul că a ascultat ”stând drepți” și cu ”multă stimă” imnul secuiesc, precum și faptul că a primit un steag secuiesc, în schimbul căruia a dat un tricolor românesc, reprezintă ”pași importanți înainte”.

Vicepremierul Ungariei a mai remarcat ca fiind pozitiv faptul că, deși președintele României a respins ideea autonomiei pe criterii etnice, a vorbit, totuși, despre autonomie locală și regională, ceea ce, în opinia oficialului maghiar, reprezintă ”începutul unui dialog” pe această temă și ”acceptarea parțială a ideii de autonomie”.

Referindu-se la autonomia teritorială, Semjen Zsolt a ținut să sublinieze că maghiarii din Transilvania nu au cerut ”ceva pentru care nu există precedent” în Uniunea Europeană.

”Nu suntem cetățeni de rangul doi (…), ce se cuvine altora ni se cuvine și nouă (…) Noi, maghiarii, nu am cerut ceva care nu are precedent”, a declarat Semjen Zsolt, potrivit traducerii oficiale, asigurată de organizatori.

În context, oficialul de la Budapesta a menționat că autonomia este stipulată în Declarația de la Alba Iulia din 1918, iar maghiarii le cer românilor să respecte ceea ce ”au promis prin acel document”.

FOTO: superiorhirek.hu

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

loading...


Tags: , , , , ,

loading...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

loading...
More 1177 posts in Stiri
Recommended for you
Coreea de Nord reacționează după ce SUA au trimis bombardiere în apropierea țării

Coreea de Nord reacționează după ce SUA au trimis bombardiere în apropierea țării. Coreea de...

error: Content is protected !!