loading...
Home » Video » PESTERA IALOMITEI ”TAINA DACILOR” / Bucegi Romania – documentar

PESTERA IALOMITEI ”TAINA DACILOR” / Bucegi Romania – documentar

loading...

Urmariti un film documentar exceptional despre Pestera Ialomitei (Ialomicioara), format din patru parti: Prezentare generala / Habitat / Fauna / Ecosistem.
Peştera Ialomiţei este situată în Romania, localitatea Moroeni, judetul Dâmboviţa, pe versantul drept al Cheilor Ialomiţei, la o altitudine de 1.660 m, scobită în calcarele jurasice ale Muntelui Bătrâna.
Încărcătura deosebită a acestor locuri i-a atras de-a lungul timpului atât pe daci, cât şi pe primii creştini, călugării, care se aflau în căutarea însingurării şi a unui loc de rugăciune. Se spune că în Peştera Ialomiţei a poposit şi Apostolul Andrei, unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Iisus Hristos, cel trimis să încreştineze România. Mihnea Vodă, voievodul Ţării Româneşti, a ridicat în prima jumătate a secolului al XVI-lea un schit din lemn, chiar la intrarea în peşteră, care a ars complet fiind construit din bârne de brad, îmbrăcate de sus până jos în şiţă. De-a lungul timpului schitul a fost refacut (in anii 1818, 1940, 1961) si a ars de mai multe ori. A fost refăcut în 1993. Această minune de schit este aşezată acolo special parcă pentru a primi lumina necesară pătrunderii în tainele întunericului. O dată luată binecuvântarea, miracolele ţi se înfăţişează unul câte unul în faţa ochilor. Fiorii necunoscutului nu-ţi dau pace, pătrunzi într-o viaţă neştiută, cea subterană, plină de întuneric şi mister. Dar tocmai asta te fascinează şi nu poţi scăpa de curiozitatea cunoaşterii vieţii de sub pământ.
Peştera Ialomiţei are o dezvoltare cumulată de 1.128 metri, dintre care doar 450 sunt accesibili şi amenajaţi pentru vizitare. Intrarea este orientată spre est, iar gura peşterii, sub formă de semielipsă, are o înălţime de 20 m şi o lăţime de 16 m. Temperatura în peşteră oscilează între 4 şi 6 grade. Umiditatea este destul de mare, între 85 şi 100%.

Peştera Ialomiţei supranumită şi „Peştera Regilor”, este una dintre cele mai spectaculoase destinaţii turistice din România. La intrarea în Peştera Ialomiţei există un cimitir al călugărilor, vechi de sute de ani, care se crede că primeşte energie nepământeană, fiind mereu cald. “Măsurătorile radiesteziştilor au demonstrat că locul poartă încărcătură energetică, dar nu au putut spune de ce natură este această energie şi ce anume produce vibraţiile depistate în interiorul peşterii”. Se ştie din timpuri străvechi că Sanctuarul dacic de pe Vârful Omu, împreună cu alte două sanctuare din Ceahlău şi Retezat, formează Triunghiul de aur al Daciei. Părerile istoricilor sunt însă împărţite în privinţa Muntelui Sacru al dacilor, nehotărându-se între Bucegi şi Ceahlău.

Studii aprofundate arată că Zamolxis, zeul suprm al dacilor, trăia în Bucegi, munte numit pe vremea aceea Kogaion. Zeul îşi avea sediul în Peştera Ialomicioara, unde curgea o apă limpede, dătătoare de viaţă şi vindecătoare de boli. Numele de Kogaion, însemnând „Capul Magnificului”, este dintotdeauna asociat cu Sfinxul ce străjuieşte Bucegii de veacuri.

Cercătarile făcute în 1927 relevă că simbolul de pe Columna lui Traian, ce se găsea şi pe scuturile dacilor, nu este altul decât simbolul celor Şapte Izvoare, locul sfânt din partea estică a masivului Bucegi, de unde Zamolxis bea apa considerată şi acum de către specialişti drept apa cea mai pură din lume, deoarece încărcătura de bacterii este zero, lucru nemaîntâlnit niciunde in lume. Specialiştii francezi au descoperit că Izvorul Ialomiţei se alimentează dintr-un lac subteran imens, aflat la capătul culoarelor subterane ce traversează Bucegii în mii de kilometri, marcate de câmpuri energetice, vindecătoare de multe boli. După ultimele calcule din raportul intern al serviciului secret XX2498Z, debitul izvorului este de 4.000 de litri pe secundă. Datorită miraculoaselor vindecări în diverse boli şi cazuri de handicap ori slăbire trupească şi chiar sufletească, această zonă era denumită de daci Zona Nemuririi…

loading...

Sursa:
– https://www.youtube.com/channel/UCXHRqbYKVJJS22OQqEXAw1Q
– http://www.pesteraialomitei.ro/ro/
– (Iulia Toyo) http://muntii-bucegi.ro/Paranormal/taina-kogaionului/
– adev.ro/nn3pht

loading...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

loading...
More 1782 posts in Video
Recommended for you
OZN Satu Mare

Ozn,ufo,satu mare,extraterestrii. source

error: Content is protected !!