loading...
Home » Stiri » LUMEA DE DINCOLO DE POLI, UN MISTER INCREDIBIL

LUMEA DE DINCOLO DE POLI, UN MISTER INCREDIBIL

loading...
Până în prezent, nicio expediție nu a reușit să atingă polii Pământului. Polul este locul unde meridianele se întâlnesc într-un singur punct.

Despre Pământ se știe că este solid până la o anumită adâncime, iar temperaturile cresc odată cu adâncimea. Având aceste informații, oamenii de știință au lansat ipoteza că Pământul este plin până la mijlocul lui. Ca formă, Pământul nu este o sferă. Forța centrifugă determină forma turtită la poli.

Cu toate acestea, ideea că Pământul este gol nu este nouă. Membrii expedițiilor care au pornit spre Antarctica sau Arctica au observat multe anomalii care din punct de vedere științific sunt greu de explicat. Ei au susținut existența unor mări cu apă dulce, temperaturi ridicate, multă vegetație.

Chiar și aisbergurile sunt o anomalie pentru că sunt formate din apă dulce, în condițiile în care precipitațiile sunt sub 5 cm anual. La începutul secolului al XX-lea, cercetătorii au constatat că polii magnetici nu coincid cu cei geografici. Dacă Pământul ar fi plin, acest lucru nu ar fi posibil.

loading...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

loading...
More 1177 posts in Stiri
Recommended for you
Coreea de Nord reacționează după ce SUA au trimis bombardiere în apropierea țării

Coreea de Nord reacționează după ce SUA au trimis bombardiere în apropierea țării. Coreea de...

error: Content is protected !!