loading...
Home » Stiri » EXCLUSIV. Primarul UDMR din Satu Mare, ÎMPOTRIVA acordării titlului de cetățean de onoare, post-mortem, aviatoarei Smaranda Brăescu | Dan Tanasa

EXCLUSIV. Primarul UDMR din Satu Mare, ÎMPOTRIVA acordării titlului de cetățean de onoare, post-mortem, aviatoarei Smaranda Brăescu | Dan Tanasa


July 11, 2017 •
valori nationale
Views: 19

Primarul UDMR al municipiului Satu Mare se opune acordării titlului de titlului de cetățean de onoare, post-mortem, aviatoarei române Smaranda Brăescu. Motivul invocat de edilul UDMR este revoltător.

Vezi și Aviatoarea Smaranda Brăescu a primit, post-mortem, titlul de cetățean de onoare al Clujului

Propunerea de acordare a titlului de cetățean de onoare, post-mortem, aviatoarei române Smaranda Brăescu a venit încă din luna februarie a.c. din partea domnului drd. ing. Neculae Preda, Maestru al sportului – Aeronautică. Acesta a sesizat în scris Primăria municipiului Satu Mare, cu propunerea de acordare a titlului de cetățean de onoare, post-mortem, aviatoarei române Smaranda Brăescu.

loading...

În memoriul adresat primarului UDMR din Satu Mare, Kereskényi Gábor, se menționează faptul că „La 19 mai 2017, se împlinesc 85 de ani de la recordul mondial absolut la salt cu paraşuta de la Sacramento, California, US, a “Reginei Aerului”, prima femeie paraşutist din Romania, aviatoarea Smaranda Brăescu. Destinul a legat-o pentru eternitate de municipalitatea de pe malul Someşului, Satu Mare. La mitingul de la Satu Mare din 17 august 1930, pe un vânt tare și turbulență atmosferică puternică, Smaranda suferă un groaznic accident, soldat cu o dubla fractură la picior și mai multe coaste rupte, urmate de o spitalizare îndelungată la Satu Mare și imobilizare la pat de aproape șase luni”.

loading...

Lasă un răspuns

loading...
More 1176 posts in Stiri
Recommended for you
23 SEPTEMBRIE, ZIUA ÎN CARE NIBIRU APARE?

[ad_1] De-a lungul istoriei, omul a fost obsedat de proporții, de armonie. Leonardo da Vinci...

error: Content is protected !!