loading...
Home » Trezirea Conștiinței » Este oficial: Banca Transilvania va prelua Bancpost, până la sfârşitul lunii octombrie. Grecii de la Eurobank se retrag din România

Este oficial: Banca Transilvania va prelua Bancpost, până la sfârşitul lunii octombrie. Grecii de la Eurobank se retrag din România

Banca Transilvania, a doua instituţie de credit după active de pe piaţa românească, a anunţat vineri că negocierile privind preluarea Bancpost vor continua, finalizarea discuţiilor fiind estimată pentru sfârşitul lunii octombrie.

”Banca Transilvania informează investitorii că negocierile privind achiziţia Bancpost continuă. Detalii privind rezultatul negocierilor vor fi comunicate după parcurgerea etapelor necesare şi obţinerea aprobărilor”, arată Banca Transilvania, într-un comunicat transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Oficialii băncii spun totodată că finalizarea negocierilor este estimată la finalul lunii octombrie.

Banca Transilvania are o capitalizare de 9,76 miliarde lei.

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), a doua instituţie de credit după active de pe piaţa românească, a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 496,06 milioane lei (circa 109 milioane euro), în creştere cu 8,2% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, în ciuda scăderii veniturilor operaţionale.

Activele băncii au ajuns la jumătatea acestui an la 53,24 miliarde lei (11,7 miliarde euro), în creştere cu 2,8% faţă de nivelul înregistrat în decembrie 2016. 

Anul trecut, Banca Transilvania a depăşit în premieră BRD şi a urcat pe poziţia a doua în clasamentul băncilor româneşti după valoarea activelor, în urma BCR, care a rămas liderul pieţei.

La jumătatea anului, distanţa dintre Banca Transilvania şi BRD a crescut, în condiţiile în care BRD a afişat active de 51,54 miliarde lei (11,3 miliarde euro) la finalul lunii iunie.

loading...

Veniturile din dobânzi ale Băncii Transilvania au scăzut în primul semestru cu 1,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, la 989,3 milioane lei, în timp ce veniturile din comisioane au urcat în acelaşi interval cu 12,7%, la 273,9 milioane lei. Banca avea, la finalul lunii iunie, un portofoliu de credite acordate clienţilor de 28,74 miliarde lei, în creştere cu 5,6% faţă de decembrie 2016. Creditele neperformante erau la nivelul de 8,1% la finalul lunii iunie.

Eurobank, al treilea creditor elen, a anunțat la începutul anului că vrea să vândă Bancpost, subsidiara sa din Romania, în contextul în care principalele banci din Grecia incearca sa-si reduca expunerea peste hotare si sa-si intareasca capitalul, conform conditiilor din cel de-al treilea pachet de asistenta financiara.

Bancpost, cu active totale de 2,8 miliarde de euro, are o retea de 147 de sucursale in Romania, care este una dintre cele mai mari piete ale Eurobank din afara Greciei.

In decembrie, Eurobank a finalizat vanzarea subsidiarei sale ucrainene, Universal Bank, catre grupul financiar TAS din Ucraina.

Grupul bancar Eurobank opereaza in opt tari, printre care se numara si Romania, are active totale de 72,9 miliarde euro si circa 17.000 de angajati si o retea totala alcatuita din peste 970 de sucursale in Grecia si in strainatate.

Cele patru mari banci grecesti – National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank si Eurobank – sunt prezente si pe piata din Romania.


loading...

Lasă un răspuns

loading...
More 595 posts in Trezirea Conștiinței
Recommended for you
Coreea de Nord reacționează după ce SUA au trimis bombardiere în apropierea țării

Coreea de Nord reacționează după ce SUA au trimis bombardiere în apropierea țării. Coreea de...

error: Content is protected !!