loading...
Home » Video » Deschiderea mormântului lui Isus în Ierusalim

Deschiderea mormântului lui Isus în Ierusalim

loading...
loading...

Acest videoclip de la National Geographic arată cum muncitorii ridică placa de marmură de pe mormânt, în data de 26 octombrie. După cum se precizează în video, modestul mormânt n-a mai fost fotografiat niciodată și nu există niciun desen al acestuia. Specialiștii în conservare au fost surprinși să găsească ceva ce instrumentele lor nu au putut detecta: un strat de moloz sub placa de marmură. Sub moloz, au găsit o altă placă de marmură având o cruce gravată, după care au văzut patul original de înmormântare.
Împăratul Constantin a ordonat construirea bisericii în secolul al IV-lea. Mama sa, regina Elena, a venit aici pentru a descoperi mormântul unde a fost îngropat Isus. În secolul al II-lea, împăratul roman Hadrian a construit aici un templu pentru zeița Afrodita. Istoricul Eusebiu a spus că a făcut asta pentru a ascunde mormântul în care a fost îngropat Isus.
Examinarea mormântului face parte din proiectul de restaurare. Lucrătorii pregătesc o structură numită edicul, care înseamnă „casă micuță”. Aceasta a fost construită pentru a proteja mormântul. Ultima dată când s-au făcut lucrări la edicul a fost cu peste 200 de ani în urmă.
Profesoara Antonia Moropoulou conduce proiectul de restaurare. Ea ne-a dat detalii la începutul anului despre acest proiect.
Antonia Moropoulou: Vom îndepărta pardoselile de marmură, de piatră, vom injecta ciment pentru a omogeniza structura complexă. Asta înseamnă că vom pune la punct o structură unificată, așa încât toate straturile diferite să fie unificate, iar deasupra acestora, după reparația cu mortar nou și compatibil, vom reajusta pardoselile de piatră cu bolțuri de titan.
Pentru muncitori, e mai mult decât o simplă slujbă. Vasyleyos Zafeylys e un inginer grec.
Vasyleyos Zafeylys: Sunt foarte entuziasmat ! Sunt creștin ortodox și în Grecia lucrez la monumente de acest fel, dar acesta e un proiect cu totul special. Nu cred că voi avea parte de ceva mai măreț decât acesta.
Antonia Moropoulou: Fiecare, stând în fața mormântului, percepe valoarea acestuia. Sfântul mormânt e c
National Geographic plănuiește să dezvăluie mai multe înregistrări în această lună. Restaurarea se va finaliza anul viitor. Lucrările din interiorul Bisericii Sfântului Mormânt reprezintă doar unul dintre lucrurile uimitoare care au loc în Ierusalim.
stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 644 – 20 decembrie 2016. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

loading...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

loading...
More 1782 posts in Video
Recommended for you
OZN Satu Mare

Ozn,ufo,satu mare,extraterestrii. source

error: Content is protected !!