Home » Stiri online » Cel mai amplu control la DNA, la cererea ministrului Tudorel Toader. Verificarile vizeaza anchetele din ultimul an
61895756 - Cel mai amplu control la DNA, la cererea ministrului Tudorel Toader. Verificarile vizeaza anchetele din ultimul an

Cel mai amplu control la DNA, la cererea ministrului Tudorel Toader. Verificarile vizeaza anchetele din ultimul an

Loading...


Controlul va dura pana pe 11 august, iar dupa verificari va fi intocmit un raport care va fi inaintat Sectiei pentru procurori a CSM, care va analiza rezultatele.

loading...

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, in 3 iulie, ca lupta anticoruptie nu inseamna numai DNA, numai aplicare de pedepse, ci inseamna prevenirea actelor de coruptie si ca, in calitate de ministru, nu vede numai partea pozitiva, ci si pe cea negativa, cu oameni arestati, condamnati, care se dovedeste ulterior ca sunt nevinovati, ceea ce inseamna o tragedie si o pata neagra pentru justitie.

Toader a precizat ca a solicitat Inspectiei Judiciare o verificare de fond a activitatii manageriale de la DNA si de la Parchetul ICCJ, insitutii care nu au mai fost evaluate de 10 ani.

Cred ca oarecum a venit vremea clarificarilor la DNA. Prin raportul acela pe care l-am prezentat destul de amplu referitor la anchetarea modului de anchetare a OUG 13 eu am tras un puternic semnal de alarma vizavi de activitatea DNA si am subliniat nevoia imperativa ca activitatea DNA sa se desfasoare in limite constitutionale. Sustinem cu toata convingerea continuarea luptei impotriva coruptiei, dar va rog sa retineti ca lupta impotriva coruptiei nu inseamna numai DNA, numai aplicare de pedepse si condamnari deci, inseamna in primul rand prevenirea savarsirii faptelor de coruptie, urmand ca norma plenala sa fie ultima solutie„, a declarat ministrul Justitiei.

El a precizat ca a cerut Inspectiei Judiciare sa verifice activitatea manageriala la DNA si la Parchetul ICCJ, unde de zece ani nu au mai fost facute evaluari.

Am sesizat Inspectia juidicara a CSM pentru a face evaluari de fond privind activitatea manageriala la DNA, pe de o parte, si la Ministerul Public, Parchetul ICCJ, pe de alta parte pentru ca la cele doua autoritati nu au mai fost facute evaluari de fond privind activitatea manageriala din 2007. (…) Zece ani de zile o institutie sa nu fie verificata, evaluata nu stiu daca este tocmai in regula, motiv pentru care am sesizat Inspectia Judiciara, verificarile sunt in curs de desfasurare, astept cu interes concluziile evaluarii”, a afirmat ministrul.

Tudorel Toader si-a exprimat speranta ca evaluarile de management vor arata „ca nu avem o justitie selectiva” si ca se respecta cronologia solutionarii, in functie de cea a inregistrarii cauzelor.

 

loading...


Sursa: Pro TV, Data publicarii: 17 Iulie 2017Source link

Loading...

Lasă un răspuns

More 1779 posts in Stiri online
Recommended for you
14311271 676132539219486 2541114579086550589 o - Agromalim 2017 – cel mai mare eveniment agricol din vestul Romaniei
Agromalim 2017 – cel mai mare eveniment agricol din vestul Romaniei

[ad_1] Cu o experienta si traditie de 27 de ani in organizarea evenimentelor agricole, Camera...

%d blogeri au apreciat: