loading...
Home » Trezirea Conștiinței » Capitala, condamnată la aglomerație. De ce nu este aplicat planul de restricții pentru parcare în centru

Capitala, condamnată la aglomerație. De ce nu este aplicat planul de restricții pentru parcare în centru

Bucureştiul rămâne printre ultimele oraşe mari ale României fără o strategie pentru parcarea şi circulaţia rutieră în centru. Deşi există un plan care prevede restricţii şi un transport în comun accesibil, nimic nu a fost pus în practică.

Între timp, în Timişoara, Cluj, Braşov sau Craiova, există deja sisteme de parcare prin tonomate ori SMS. În felul acesta străzile s-au mai eliberat.

Bucureştiul se sufocă într-un nor de noxe, iar traficul rutier este un coşmar. Deşi pe străduţele din centru ”îmbătrâneşti” la volan, soluţiile primăriei de a rezolva situaţia sunt doar pe hârtie, într-un Plan de Mobilitate Urbană.

Documentul vorbeşte despre o centură care ar prelua parte dintre maşinile care traversează oraşul, despre transport în comun civilizat, biciclete, dar şi parcări.

Planul de mobilitate urbană durabilă stabileşte că tariful de parcare în zona centrală a Capitalei să ajungă până la un euro pe oră. Atenţie, cu cât staţionați mai mult, cu atâta creşte tariful. Astfel, după 2 ore şi jumătate, veţi plăti nu un 1 euro pe oră, ci 4 euro pentru fiecare oră.

loading...

Lasă un răspuns

loading...
More 593 posts in Trezirea Conștiinței
Recommended for you
Video SOCANT, Apa Oceanelor  din Coastele Sud Americii Dispare Treptat.

Video SOCANT, Apa Oceanelor  din Coastele Sud Americii Dispare Treptat.   După Uraganele  care au...

error: Content is protected !!