loading...
Home » Trezirea Conștiinței » Birocrația care îi împiedică pe medicii români să-și echivaleze experiența din străinătate

Birocrația care îi împiedică pe medicii români să-și echivaleze experiența din străinătate

Birocraţia din sănătate, dar şi stupizenia celor din sistem, îi împiedică pe medicii care au acumulat experienţa în străinătate şi s-au specializat acolo să revină în ţară.

Cei în cauză reclamă procedura stufoasă şi de lungă durată atunci când ar trebui să le fie recunoscute diplomele. În plus, susţin ei, se lovesc de nepotism şi de condiţiile de lucru. Cei din Ministerul Sănătăţii au promis că vor rezolva cândva problema.

De ani întregi medicul Marius Uscatu încearcă să convingă statul român să îi recunoască diploma unei supraspecilizări în ortopedie, pe care a obţinut-o în Franţa. Asta l-ar ajuta să facă intervenţii chirurgicale mai complicate.

Traseul pe care trebuie să îl urmeze un medic care a obţinut o diplomă în străinătate şi vrea să o echivaleze în România este lung şi complicat. Cu un dosar care cuprinde cerere, scrisori de recomandare şi acreditare, certificări ale fiecărui stagiu de pregătire merge întâi la un traducător autorizat. Apoi toate actele sunt depuse la Ministerul Sănătăţii. O copie ajunge şi la Colegiul Medicilor, iar uneori şi la Ministerul Educaţiei. Pentru fiecare răspuns cel în cauză aşteaptă săptămâni.

loading...

Lasă un răspuns

loading...
More 595 posts in Trezirea Conștiinței
Recommended for you
Coreea de Nord reacționează după ce SUA au trimis bombardiere în apropierea țării

Coreea de Nord reacționează după ce SUA au trimis bombardiere în apropierea țării. Coreea de...

error: Content is protected !!