PETIȚIE PENTRU ELIMINAREA SAREI IODATE DIN PRODUSELE ALIMENTARE A ROMANILOR, SI INTRODUCEREA SAREI NATURALE SAU MARINE FARA ADAUS DE IOD SAU ALTE PRODUSE CHIMICE

PETIȚIE PENTRU ELIMINAREA SAREI IODATE DIN PRODUSELE ALIMENTARE A ROMANILOR

GUVERNUL |CRIMINALULUI| PARAZIT |HOMOSEXUAL|  ADRIAN NĂSTASE| A DECIS IN 2002 CA TOTI ROMANII SA MANANCE SARE IODATA

Organismul uman are nevoie de sare și totuși, introducerea sării în alimentația bebelușilor nu este indicată, după cum puteți afla și din articolul dedicat acestui subiect. Sarea de masă ce se găsește în marile magazine, inclusiv sarea iodată, sunt produse care nu mai au nimic în comun cu sarea naturală. Organismul uman are nevoie de sare naturală: sare de mină sau sare de mare (din această categorie face parte și sarea de Himalaya).

loading…


CUM SE OBȚINE SAREA IODATĂ ȘI CE PROPRIETĂȚI ARE?

Sarea iodată este sare rafinată, sărăcită de toate oligoelementele benefice organismului, dar îmbogățită, prin procedee chimice, cu iod. Sarea îmbogățită cu iod a apărut ca o soluție la cazurile tot mai frecvente de boli cauzate de lipsa iodului, adică afecțiuni ale glandei tiroide. Deși consumul de sare iodată pentru o „sănătate de fier” este mediatizat și încurajat,  studiile arată că efectele sunt exact opuse, datorită cantității prea mari de iod sintetic ce suprasolicită glanda tiroidă și întreg organismul. Sarea procesată este îmbogățită cu iodat de potasiu sau magneziu, substanțe care favorizează creșterea afecțiunilor tiroidiene. Pe lângă iod, sarea procesată, adică albă, fină și foarte arătoasă, este îmbogățită și cu multe anti-aglomerante, printre care E 536 și E 535 (ferocianură de sodiu) care au ca efect creșterea incidenței bolilor cardiace, accelerarea proceselor de ateroscleroză și toxicitate crescută, deoarece ferocianura de sodiu este o substanță toxică.
Datorită sării procesate și iodate, sarea a devenit hulită și responsabilă de suprasolicitarea rinichilor, mai ales în cazul bebelușilor, de probleme cardiovasculare, de hipertiroidie și multe alte afecțiuni.
Și de ce să îmbogățim sarea cu iod sintetic, când sarea naturală, cea de mare în special, are deja cantitatea optimă de iod de care are nevoie organismul?

CUM AFECTEAZĂ ORGANISMUL SAREA IODATĂ?

Pe scurt, consumul de sare iodată are numeroase efecte negative asupra organismului uman în general, dar aceste efecte se resimt mult mai tare asupra organismului în formare al bebelușilor:
– Suprasolicită rinichii și toate organele interne;
– Datorită prezenței iodului în toate tipurile de sare de pe piață și folosirea acesteia în produsele semifabricate, devine imposibilă calcularea cantității de iod pe care un individ o consumă;
– Surpusul de iod din organism a dus la înmulțirea cazurilor de hipertiroidie, a favorizat apariția gușei înclusiv la femei însărcinate și copii;
– Cianurile folosite pe post de antiaglomeranți repezintă o otravă pentru organism;
– Încetinirea proceselor metabolice și apariția obezității sunt tot o consecință a consumului de sare iodată;
– Slabește sistemul imunitar;
– Provoacă tulburări ale somnului, hipertensiune, anxietate și nervozitate;


Total Rezultate Găsite: 2, arătând 10 pe pagină
NumePrenumeOrasJudet
Slatineanu Petrus Roma Lazio

Loading...

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *