Loading...
REACȚIE. Vicepreședintele ANPC: Declarațile liderului UDMR Covasna, REVOLTĂTOARE | Dan Tanasa

REACȚIE. Vicepreședintele ANPC: Declarațile liderului UDMR Covasna, REVOLTĂTOARE | Dan Tanasa


September 8, 2017 •
comunicat
Views: 20

În ultimele zile, conflictul care a luat naștere din cauza unei sancțiuni aplicate corect de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor la un supermarket din Odorheiu Secuiesc, a luat o turnură neașteptată, iar acuzațiile unor lideri ai minorității maghiare la adresa funcționarilor statului român frizează absurdul. Consider că ieșirile publice ale oricărei persoane publice, indiferent că reprezintă un partid politic ori o autoritate publică, ar trebui să fie decente și să arate respect pentru instituțiile statului român, se arată într-un comunicat de presă al vicepreședintelui ANPC, Liliana Mincă prelaut de Agerpres.

Vezi și ANALIZĂ. Scandalul declanşat la Kaufland Odorheiu Secuiesc, doar vârful aisbergului

Ca reprezentant al Alianței Liberalilor și Democraților — membru în cadrul Biroului Politic Central al partidului—, care dețin și funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, consider că este revoltător că președintele UDMR Covasna, Tamás Sándor, a afirmat că ‘unii de la OPC se comportă ca acum 100 de ani în America cei de la Ku Klux Klan, care fac o diferență între maghiari și români, care au făcut diferență între albi și negri’.

Această comparație exagerată menită să destabilizeze ordinea publică, nu-și are rostul într-o Românie a secolului XXI, în care ne dorim ca orice cetățean al acestei țări să acorde respectul cuvenit autorităților statului. Este obligația fiecărui cetățean al țării noastre să cunoască limba oficială a statului român și să respecte Constituția României care prevede că: ‘Sunt interzise de lege defăimarea țării și a națiunii (…) incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violență publică’.

Vezi și DECLARAȚII INCALIFICABILE ale liderului UDMR Covasna. O instituție a statului este comparată cu Ku Klux Klan

Profit de această ocazie să fac un apel către liderii politici români și către toate instituțiile publice din Românie, pentru a media acest conflit etnic. În România, statul are ca fundament unitatea poporului român și solidaritatea cetățenilor săi, iar Constituția consfințește faptul că ‘cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări’.

Liliana Mincă,

vicepreședinte al ANPC,

membru în cadrul Biroului Politic Central ALDE

FOTO: evz.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.


Tags: , , , ,

Loading...

No Responses

Write a response