Loading...
De ce este Kaufland România promotoare a șovinismului maghiar și la ce-i folosește? | Dan Tanasa

De ce este Kaufland România promotoare a șovinismului maghiar și la ce-i folosește? | Dan Tanasa


September 12, 2017 •
analiză
Views: 27

Incidentul de la sfârșitul lunii august de la magazinul Kaufland Odorheiu Secuiesc, când o angajată a refuzat să servească un client pe motiv că nu vorbește limba română, nu este nici singular și nici izolat. Chiar dacă Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a încercat, în mod ilegal (detalii aici), să ascundă mizeria sub preș, lucrurile sunt în realitate cu mult mai grave.

Vezi și ANALIZĂ. Scandalul declanşat la Kaufland Odorheiu Secuiesc, doar vârful aisbergului

Nu știu cine face strategia de comunicare și brading la Kaufland România însă știu sigur că e complet greșită. Dacă aș fi cârcotaș, aș afirma că cel puțin pe zona Transilvania, strategia de comunicare și branding a Kaufland România vine în plic direct de la Budapesta. Nu am însă o probă în acest sens, motiv pentru care mă voi limita doar la a semnala mai multe cazuri care probează faptul că la departamentul de comunicare și marketing al Kaufland România lucrează niște rătăciți.

În luna mai 2012 Kaufland Sfântu Gheorghe este somat de Prefectura Covasna să respecte legea și să nu-și mai facă reclamă exclusiv în limba maghiară (detalii aici).

În decembrie 2015 Kaufland Târgu Secuiesc avea în magazin, într-un raion, etichete exclusiv în limba maghiară (detalii aici). În acest caz Kaufland România a venit cu o explicație, însă eu unul sunt rezervat în privința acestei „coincidențe” a etichetelor exclusiv în limba maghiară.

Incidentul de la sfârșitul lunii august de la Kaufland Odorheiu Secuiesc nu este singular, după cu relatează comisarul-șef Sorin Susanu de la Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor (detalii aici și aici).

Loading...

No Responses

Write a response