Şoferul de primar care câştigă cât un IT-ist. E şef de serviciu şi „fanatic al muncii”


În repetate rânduri, primarul Timişoarei Nicolae Robu s-a plâns de „greaua moştenire” lăsată de predecesorul său, Gheorghe Ciuhandu. Robu nu poate vorbi, însă de greaua moştenire când vine vorba de oamenii moşteniţi de la Ciuhandu, un exemplu în acest sens fiind şoferul său, Vasile Paraschiv, pe care Nicolae Robu îl apreciază foarte mult pentru dedicarea sa.  

Recent, jurnaliştii opiniatimisoarei.ro au dezvăluit valoarea brută a unor salarii din Primăria Timişoara, inclusiv al lui Vasile Parachiv. Potrivit sursei citate, şoferul lui Nicolae Robu are un salariu brut de aproape 9.384 de lei de lei, în timp ce primarul are un venit brut de 16.313 lei. Asta înseamnă aproaximativ 6.500 de lei net pentru Vasile Paraschiv şi aproximativ 11.000 de lei net pentru Nicolae Robu, care mai câştigă aproximativ 14.000 de lei lunar şi din postura de profesor universitar al Politehnică.

Primarul Nicolae Robu a reacţionat în urma articolului din opiniatimisoarei.ro. După ce l-a numit „neisprăvit” pe jurnalistul care a publicat cifrele, susţinând că „o abordare profesională, ar fi arătat că salariile în Primăria Timişoara sunt printre cele moderate, între primăriile comparabile şi chiar mici în comparaţie cu ale altor structuri de administraţie publică locală, cum ar fi Consiliul Judeţean Timiş”, Nicolae Robu a mai arătat că şoferul său câştigă, în mână, 6.500 de lei lunar.

Cargando...

„Nu puţin, desigur, se poate spune chiar mult, până recent atâta fiind salariul meu, ba chiar mai mic. Ce nu spun «jurnaliştii» este că dl. Paraschiv – aşa îl cheamă – nu câştigă acest salariu ca şofer, ci ca şef de serviciu în Poliţia Locală, pentru că eu, în loc să plătesc distinct un şofer, în situaţia în care timpul cât un şofer este efectiv la volan, pe zi, este redus, folosesc drept şofer un şef de serviciu. Acest om lucrează alături de mine 12-14 ore pe zi, foarte frecvent inclusiv sâmbăta. Evident, eu aş avea dreptul, la cât e durata zilei mele de lucru –o durată ilegală, iată, eu mă autodenunţ că încalc codul muncii, muncind 12-14 ore pe zi, lucru pentru care PSD Timiş a şi cerut ITM –îmi reamintesc şi sunt convins că şi dv. vă reamintiţi, cu plăcere-, să mă sanţioneze, să vedeţi până unde se poate merge în România!-, aş avea dreptul, reiau ideea, să angajez un şef de serviciu şi doi şoferi. Dar, fac economii, folosind drept şofer un şef serviciu, care lucrează zilnic, pro bono, o mulţime de ore suplimentare. Fanatic al muncii, alături de mine, deci, de hulit şi el, alături de mine!”, a scris Nicolae Robu pe contul său personal de Facebook.

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);

fbq(‘init’, ‘253361638393458’);
fbq(‘track’, „PageView”);(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = „http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5&appId=209742945804238”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Cargando...

Leave a Comment

%d blogeri au apreciat: