ConspiratiiDescoperaMedicina-alternativaSpiritualitateX-files

Sfinxul din Egipt, secrete și lucruri mai puțin cunoscute despre misterioasa construcție

Sfinxul din Egipt, secrete și lucruri mai puțin cunoscute despre misterioasa construcție

Sfinxul din Egipt, pe lângă cele trei faimoase piramide, reprezintă unul dintre cele mai interesante și misterioase monumente antice de pe Terra. Istoria sa este controversată, motiv pentru care numeroase controverse s-au născut în jurul său.

Sfinxul din Egipt, divinitate sau statuie antică?

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii antici au fost fascinați de Sfinxul din Egipt. Aceștia au încercat să-i afle misterele, dar cu cât încercau mai mult, cu atât, se pare, că se îndepărtau de adevăr. Întotdeauna au existat oameni înțelepți, care s-au întrebat care este originea Sfinxului sau cine l-a construit, dar se pare că răspunsurile au fost variate și niciodată nu s-a aflat adevărul.

Scriitorul antic, Plinius cel Bătrân, fascinat ce celebra construcție, scria într-una din lucrările sale că Sfinxul era privit de vechii egipteni precum o divinitate și la marginea sa a fost înmormântat regele Harmais.

Edgar Cayce, profetul cunoscut sub numele de Nostradamus modern, susținea că Sfinxul este mai mult decât o simplă statuie. El ascunde o cameră secretă, numită și „Sala Înregistrărilor”, unde sunt ascunse mii de pergamente. Acestea înmagazinează toată istoria antică a omenirii, acea istorie, care nu este cunoscută de omul modern.

Cayce a comparat această cameră cu faimoasă Bibliotecă din Alexandria. Mai mult de atât, profetul spunea că omul modern va descoperi toate aceste secrete doar în clipa în care va fi pregătit și va putea să înțeleagă cu adevărat tot ceea ce a existat în trecutul acestei planete. Dacă acest fapt nu s-a petrecut până în prezent, înseamnă că încă nu suntem pregătiți pentru adevărul absolut.

De asemenea, Cayce a mai spus că Sfinxul a fost construit în anul 10500 î. Hr. de către o civilizație misterioasă. Acest aspect nu pare deplasat, în condițiile în care oamenii de știință din timpurile noastre sunt de părere că Sfinxul are urme de eroziune. Fenomenul natural nu putea să se petreacă decât în momentul în care în zona în care este construit, existau ploi abundente. Acel moment a existat, doar că a fost cu peste 10.000 de ani în urmă. Oare să fi avut dreptate Cayce?

Cargando...

Sfinxul din Egipt – fapte greu de digerat

Straniu sau nu, egiptologul Charles Thompson a descoperit, în anul 1733, o gaură ciudată în spatele Sfinxului. Egiptologul susținea că aceasta este intrarea spre locul în care se odihnește Osiris. Nu a fost niciodată explorată, iar în ziua de astăzi nu prea se spun multe lucruri despre ea.

În 1987, o echipă de specialiști de la Universitatea Waseda (Tokyo), sub conducerea lui Sakuji Yoshimura, a realizat un sondaj electromagnetic. Rezultatele au fost de-a dreptul șocante și imprevizibile, pentru că s-a stabilit că sub Sfinx există mai multe goluri cuprinse între 2,5 și 3 metri înălțime. Aceste goluri sunt legate între ele prin niște coridoare, ceea ce i-a împins pe japonezi  să susțină că sub Sfinx se află mai multe camere secrete, care se întind pe o distanță foarte mare. Un adevărat oraș subteran, despre care nu se poate spune cu exactitate dacă a fost descoperit până în prezent.

Ceea ce se află suna ceastă construcție antică este un secret pentru opinia publică, pentru că este greu de crezut că nimeni, până în prezent, să nu fi pătruns acolo.

Potrivit unui studiu prezentat la Conferința Internațională de Geoarcheologie și Arheomenoralogie din Sofia, mai mulți egitologi au prezentat un fapt de-a dreptul incredibil. Ei au adus anumite dovezi prin care au încercat să demonstreze că Sfinxul din Egipt re o vechime de 800.000 de ani. Acest fapt este de-a dreptul fabulos, dar din păcate este contestat în anumite cercuri științifice. Oare de ce?

Este interesant faptul că Gaston Maspero, un egiptolog francez cunoscut pentru popularizarea termenului „popoare marine” într-o lucrare din 1881, scria că Sfinxul a fost prezent pe Terra încă din perioada lui Horus. Adică încă din momentul creației. Nu se știe de unde a obținut Maspero această informație, dar este cert că a descoperit-o pe undeva.

S-a dezlegat enigma oracolului de la Delphi, cel care făcea în antichitate profeţii uluitoare?

Source link

Cargando...

Leave a Comment

%d blogeri au apreciat: