Știri

Preşedintele Băncii Mondiale: Mi se spune că marea majoritate a monedelor virtuale sunt practic sche…

astăzi, 00:00

Autor:


Ştefan Stan

Piaţa de criptomonede a înregistrat ieri o nouă rundă de scăderi după ce a reuşit să îşi revină de la minimul de săptămâna trecută. Capitalizarea întregii pieţe era ieri la ora 12:00 de 411 mld. dolari, în scădere faţă de valoarea de luni.

Volumul de tranzacţionare era de doar 17 mld. dolari în 24 de ore. Bitcoin, cea mai cunoscută criptomonedă, a înregistrat un declin de 3,51%, rămânând însă peste valoarea de 8.500 de puncte. Ethereum, a doua monedă ca importanţă şi capitalizare, a scăzut cu 4,69%, la 830 de dolari, în timp ce Ripple a scăzut cu 6,40%, la 1,03 dolari. Jim Yong Kim, preşedintele Băncii Mondiale, a comparat săptămâna trecută criptomonedele cu „schemele Ponzi“, devenind cea mai nouă voce care se alătură corului de bancheri şi executivi de top care s-au ridicat împotriva legitimităţii monedelor digitale, scrie Bloomberg.

„Ne uităm la ceea ce ar însemna să folosim bitcoin sau alte criptomonede, dar mi se spune că marea majoritate a monedelor virtuale sunt practic scheme Ponzi. Încă nu sunt sigur cum vor putea funcţiona“, a spus preşedintele Băncii Mondiale în cadrul unui eveniment din Washington.

Cargando...

Banca Mondială a anunţat că se uită „foarte atent“ la tehnologia blockchain, o platformă care foloseşte aşa-zise registre electronice pentru a permite tranzacţionarea activelor digitale în siguranţă. Valoarea criptomonedelor a crescut spectaculos în 2017 înainte să se prăbuşească, bitcoin pierzând aproape două treimi din valoare de la jumătatea lunii decembrie. 

 

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.02.2018

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = „http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1&appId=845100652222566”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1

Source link

Cargando...

Leave a Comment

%d blogeri au apreciat: