ConspiratiiDescopera

Mii de structuri misterioase, ale civilizației mayașe, descoperite sub jungla di…


O rețea imensă, de așezări a fost descoperită în jungla din Guatemala. Aceste case interconectate au aparținut civilizației mayașe, despre care se crede în prezent că a fost mult mai mare și mai sofisticată decât s-a crezut până acum.

Un grup de cercetători au identificat ruinele a peste 60.000 de case, palate, drumuri și alte așezări umane aparținând vechilor mayași. Acestea sunt ascunse sub jungla din Guatemala, dar odată cu dezvoltarea tehnologiei LiDAR, istoria a ieșit la iveală.

Tehnologia LiDAR scoate adevărul la suprafață

Aceasta tehnologie permite arheologilor să elimine digital copacii din imaginile aeriene ale orașelor mayașe. Mai mult de atât, lumina din imagini a făcut posibilă marea descoperire.

„Imaginile LiDAR clarifică faptul că întreaga regiune a fost cuprinsă într-un sistem de așezări a cărui dimensiune și densitate a populației a fost subestimată în mod grav”, a declarat Thomas Garrison, arheolog al Colegiului Ithaca și National Geographic Explorer.

Cercetătorii au scanat mai mult de 2100 km² din Rezervația Biosferei Mayașe din Guatemala, în departamentul Peten, rezultând cel mai mare set de date obținut vreodată cu LiDAR pentru cercetări arheologice.

Arheologii sunt de părere că avem de-a face cu o civilizație extrem de complexă. Imaginile arată pe lângă cele 60.000 de construcții și drumuri largi și foarte lungi, care leagă întreaga zonă. Nu se poate spune cu exactitate dacă a fost vorba despre un singur oraș, dar cu certitudine că cei 2100 de km pătrați au fost ocupați e locuitorii imperiului mayaș.

Cargando...

Nu au folosit niciodată roata!

Marcello Canuto, arheolog de la Universitatea Tulane, și om de știință care a participat la această descoperire, susține că mayașii nu au folosit niciodată roata și nici animale pentru muncă, dar cu toate acestea ei au mutat munții din loc.

Un alt semn de întrebare este ridicat din cauza drumurilor, nișe adevărate autostrăzi antice, pe care nu s-au folosit niciodată vehicule cu roți. Oare de ce aveau nevoie mayașii de drumuri lungi și late?

O civilizație măreață

Before and After LiDAR - Mii de structuri misterioase, ale civilizației mayașe, descoperite sub jungla din Guatemala

Până să se descopere aceste ruine în jungla din Guatemala, arheologii susțineau că civilizația mayașă a fost una mică. S-au estimat circa 5 milioane de oameni. Acum, lucrurile se schimbă dramatic, iar estimările se ridică undeva la 15 milioane de locuitori, ceea ce pentru acele vremuri însemna foarte mulți oameni.

Ancient Maya city - Mii de structuri misterioase, ale civilizației mayașe, descoperite sub jungla din Guatemala

Mai mult de atât, această civilizație antică ocupa un spațiu de aproximativ două ori mai mare decât Anglia medievală, dar a fost mult mai dens populată. Cu toate acestea, când a venit vremea, civilizația mayașă a dispărut brusc, ca și cum nu a existat niciodată.Source link

Cargando...

Leave a Comment

%d blogeri au apreciat: