Spiritualitate

Cum arăta Iisus? Reconstituirea facială spune că avea pielea închisă la culoare, ochii migdalați și barba neagră

Cum arăta Iisus? Reconstituirea facială spune că avea pielea închisă la culoare, ochii migdalați și barba neagră

 

Una dintre cele mai ciudate teorii propuse de teologi este că Iisus ar fi avut pielea închisă la culoare. Această informație naște numeroase controverse și stârnește idei preconcepute în rândul oamenilor. Oare are importanță dacă Iisus a fost negru sau alb? A avut el părul lung și barbă, așa cum este înfățișat în picturile bisericești? Care este adevărul?

 

Cei mai mulți istorici sunt de părere că Iisus s-a născut în Nazaret. Informația se regăsește în Noul Testament, care descrie cu lux de amănunte Nazartul drept casa lui Iisus. Adică locul în care s-a născut și a copilărit. Pentru a înțelege cu adevărat cum era și cum arăta Iisus, specialiștii au realizat o incursiune în trecut și au analizat mai multe aspecte.

A fost Iisus negru sau alb?

Richard Neave, om de știință de la Universitatea din Manchester, a petrecut o bună parte a timpului încercând să reconstruiască fața lui Isus din Nazaret. Tehnica folosită este cea a antropologiei criminalistice, adică aceeași metodă prin care poliția caută și descoperă în cele din urmă infractorii.

Nu este pentru prima dată când profesorul a reconstituit fața unui om important din istorie. De asemenea, Neave a mai reconstuitu anterior fețele unor oameni importanți precum Filip al II-lea al Macedoniei, tatăl lui Alexandru Macedon și cea a regelui Midas. În consecință, specialistul are experiență în antropologia criminalistică, iar rezultatele au fost apreciate la nivel mondial.

Cargando...

De data aceasta, specialistul britanic a efectuat numeroase cercetări, pentru ca în cele din urmă să reconstituie chipul Mântuitorului. Totul a pornit de la o analiză completă a trei cranii, care au aparținut unor oameni din Israel, din secolul întâi. Neave a folosit tomografia computerizată și a obținut numeroase detalii importante.

Detaliile au fost puse cap la cap și rezultatul este unul extrem de interesant. Iisus nu a avut pielea albă, ochii mari și luminoși și barba deschisă la culoare, așa cum îl cunoaștem noi din reprezentările grafice din prezent. Iisus a avut pielea închisă, ochii mici ți migdalați, părul și barba negre. Așadar, înfățișarea lui Iisus este total altfel, dar pentru un credincios adevărat nu ar fi o problemă.

De ce s-a deformat realitatea?

Potrivit lui Alison Galloway, profesor de antropologie la Universitatea din California, înfățișarea pe care a propus-o Neave este una corectă. Profesorul de antropologie susține că deformarea perspectivei asupra înfățișării lui Iisus s-a produs în clipa în care împăratul Constantin s=a convertit la creștinism și religia a început să se răspândească în Imperiul Roman.

 

Artiștii romani au fost nevoiți să-l reprezinte grafic pe Iisus având părul castaniu, ochii mari și eventual o barbă deschisă la culoare. Acest aspect era vital pentru romani pentru ca religia să fie asimilată mai ușor, era nevoie de o apropiere fizică. Dacă romanii nu s-ar fi asemănat cu Iisus, este posibil ca aceștia să nu fi acceptat niciodată creștinismul.

Cargando...

Leave a Comment

%d blogeri au apreciat: